Νέοι «παίκτες» στην αγορά foldable smartphones το 2023

Νέοι «παίκτες» στην αγορά foldable smartphones το 2023 |

Η αλήθεια είναι πως τα foldable smartphones εξακολουθούν να ενθουσιάζουν πολλούς λάτρεις της τεχνολογίας. Και η συγκεκριμένη μορφή smartphone δεν εξελίχθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Είναι επίσης δεδομένο πως το μεγαλύτερο όνομα στην αγορά foldables ήταν πάντα η Samsung. Ο τεχνολογικός κολοσσός από την Κορέα έχει -και όχι άδικα- το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία. Φαίνεται όμως πως το 2023 η πρωτοκαθεδρία της Samsung θα αμφισβητηθεί.

Αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα θετική για τα foldable smartphones, καθώς η τεχνολογία τους τα τελευταία χρόνια έχει μείνει στάσιμη. Συσκευές όπως το Galaxy Z Flip 4 είναι σχεδόν αντίγραφα των προκατόχων τους.

Ίσως ο πιο σημαντικός λόγος που τα Galaxy Z Fold 4 και Galaxy Z Flip 4 δεν εισήγαγαν αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην αναδιπλούμενη σειρά της Samsung είναι ότι παραμένουν η μόνη άμεσα διαθέσιμη επιλογή για τους δυτικούς καταναλωτές στην αγορά των αναδιπλούμενων smartphones.

Έλλειψη ανταγωνισμού

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανταγωνιστών της Samsung στα foldable smartphones, σπάνια λανσάρουν τις συσκευές τους διεθνώς. Αυτό σημαίνει ότι η Samsung έχει ελάχιστα κίνητρα για καινοτομία, λόγω του περιορισμένου ανταγωνισμού.

Νέοι «παίκτες» στην αγορά

Φαίνεται ωστόσο ότι αυτή η πραγματικότητα θα αλλάξει. Κινέζοι κατασκευαστές foldable συσκευών θα επεκταθούν διεθνώς και θα φέρουν τις συσκευές τους σε περισσότερους δυτικούς καταναλωτές. Τα νέα foldable smartphones της Oppo (το Find N2 και το Find N2 Flip) είναι ελαφριά, έχουν σχεδόν αόρατη πτυχή και αναδίπλωση χωρίς κενό. Από πλευράς υλικού, ορισμένα κινέζικα foldable είναι ανώτερα από αυτά της Samsung από πολλές απόψεις.

Αν βάλετε το Xiaomi Mix 2 Fold δίπλα στο Z Fold 4, το πρώτο μοιάζει με μια πολύ πιο κομψή έκδοση του δεύτερου. Ο ανταγωνισμός αυτός θα μπορούσε τελικά να αναγκάσει τη Samsung να αντιμετωπίσει μια σειρά από επίμονα προβλήματα που ταλανίζουν τα foldable smartphone της. Το θέμα δεν είναι αν κάποιος άλλος κατασκευαστής καταφέρει να εκθρονίσει τη Samsung, άλλωστε είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ασκηθεί πίεση στη Samsung ώστε να προχωρήσει σε απαραίτητες βελτιώσεις στα συγκεκριμένα κινητά.

Στο παιχνίδι και η Apple;

Ο ανταγωνισμός είναι τελικά αυτό που οδηγεί την καινοτομία προϊόντων στον κόσμο των smartphones. Τα πράγματα θα αλλάξουν δραματικά αν στην αγορά των foldable smartphones αποφασίσει να μπει και η Apple!

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώτο εξάμηνο του 2023 η Google θα ανακοινώσει ένα αναδιπλούμενο Pixel. Αυτή η ημερομηνία είναι πολύ κοντά στο ντεμπούτο των Galaxy Z Fold 5 και Galaxy Z Flip 5, τον Αύγουστο του 2023.

Η Google διαθέτει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να «πιέσει» τη Samsung, ειδικά στις ΗΠΑ. Εάν η Samsung χάσει ακόμη περισσότερο έδαφος σε μια τόσο σημαντική αγορά, τότε θεωρείται δεδομένο πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME