Η Επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα iPhone: Νέα Δεδομένα από την Apple

Η Apple πρόσφατα έσπασε τη σιωπή της σχετικά με τις καινοτομίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στα iPhone, ανακοινώνοντας εντυπωσιακά νέα. Σύμφωνα με διαρροές, τα πρόσφατα αναπτυγμένα AI μοντέλα της εταιρίας πρόκειται να λειτουργούν τοπικά στις συσκευές της Apple, επιτρέποντας εξελιγμένες λειτουργίες με αυξημένη αποδοτικότητα.

Ερευνητές της Apple από την ομάδα OpenELM (Open-source Efficient Language Models) παρουσίασαν τέσσερα νέα γλωσσικά μοντέλα, σχεδιασμένα να αναλαμβάνουν εργασίες όπως η σύνταξη email. Αυτά τα μοντέλα είναι διαθέσιμα ως open source, προσφέροντας στους developers τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν αμέσως.

Οι παράμετροι των μοντέλων διαφέρουν, με το κάθε ένα να κατανοεί διαφορετικό αριθμό μεταβλητών που του επιτρέπουν να λαμβάνει αποφάσεις. Οι παράμετροι κυμαίνονται από 270 εκατομμύρια έως 3 δισεκατομμύρια, καθιστώντας τα μοντέλα πιο οικονομικά στη διαχείριση και βελτιστοποιημένα για τοπική χρήση σε συσκευές όπως τηλέφωνα και laptops.

Σε σύγκριση με το Phi-3 μοντέλο της Microsoft με 3.8 δισεκατομμύρια παραμέτρους και το Gemma της Google με 2 δισεκατομμύρια, τα νέα μοντέλα της Apple φαίνεται να προσφέρουν μια ισορροπημένη προσέγγιση μεταξύ ποιότητας και κόστους. Ο Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple, έχει επιβεβαιώσει την έντονη εστίαση της εταιρίας στην τεχνητή νοημοσύνη, αποκαλύπτοντας ότι οι καινοτομίες αυτές θα φέρουν την τεχνητή νοημοσύνη στις συσκευές της εταιρίας πολύ σύντομα. Αυτό τονίζει τη σημασία που η Apple δίνει στη διαρκή βελτίωση και καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας, προσφέροντας αξία και αναβαθμισμένες δυνατότητες στους πελάτες της.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME