Επαναστατικές Αλλαγές: Η Apple Ενσωματώνει Τεχνητή Νοημοσύνη στο Safari

Η Apple προγραμματίζει να εισάγει σημαντικές καινοτομίες στο Safari μέσα στην τρέχουσα χρονιά, προσφέροντας μια πιο έξυπνη και ασφαλή εμπειρία περιήγησης. Με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, η επόμενη έκδοση του Safari, που αναμένεται να κυκλοφορήσει με το iOS 18, είναι σχεδιασμένη να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που οι χρήστες αλληλοεπιδρούν με το διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Προγραμματιστών της Apple τον Ιούνιο, αναμένεται η παρουσίαση της νέας λειτουργίας, Έξυπνη Αναζήτηση. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη απευθείας στη συσκευή (on device), η λειτουργία θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να συνοψίζει θέματα και φράσεις-κλειδιά στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, παρέχοντας μια πιο συγκεντρωτική και εξατομικευμένη εμπειρία περιήγησης.

Η Apple υποστηρίζει ότι η νέα αυτή δυνατότητα θα ανταγωνιστεί πλατφόρμες όπως το ChatGPT, προσφέροντας ένα πλεονέκτημα ασφαλείας χάρη στο γεγονός ότι όλες οι επεξεργασίες γίνονται τοπικά, στη συσκευή.

Επιπρόσθετα, η Apple παρουσιάζει τη λειτουργία Web Eraser, η οποία θα επιτρέπει την αφαίρεση συγκεκριμένων τμημάτων από ιστοσελίδες –όπως διαφημίσεις, εικόνες ή ακόμη και ολόκληρες ενότητες– με σχετική ευκολία. Οι αλλαγές αυτές θα παραμένουν μόνιμες σε όλες τις συνδέσεις, με το Safari να θυμάται τις προτιμήσεις του χρήστη ακόμα και μετά το κλείσιμο της καρτέλας ή του παραθύρου. Κατά την επίσκεψη σε μια τροποποιημένη σελίδα, ο χρήστης θα ειδοποιείται για τις αλλαγές και θα έχει την επιλογή να επαναφέρει τη σελίδα στην αρχική της κατάσταση.

Οι ενημερώσεις στο Safari δεν σταματούν εκεί. Η επόμενη έκδοση θα περιλαμβάνει επίσης ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη με νέο μενού ελέγχου, το οποίο προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πληθώρα επιλογών όπως επιλογές ζουμ, εργαλεία απορρήτου, αποκλεισμός περιεχομένου, αναζήτηση κειμένου στη σελίδα, καθώς και λειτουργίες ανάγνωσης και επέκτασης. Επιπλέον, η Apple σχεδιάζει την ενσωμάτωση μιας ισχυρότερης λειτουργίας οπτικής αναζήτησης το επόμενο έτος, η οποία θα παρέχει πληροφορίες για καταναλωτικά προϊόντα κατά την περιήγηση σε εικόνες, αντίστοιχα με τη λειτουργία Visual Lookup της Siri.

Αν και οι δυνατότητες αυτές είναι υπό ανάπτυξη και ενδέχεται να μην κυκλοφορήσουν όλες μαζί, η προσδοκία για το νέο Safari είναι υψηλή. Η Apple δείχνει για μια ακόμη φορά τη δέσμευσή της να παρέχει πρωτοποριακές και ασφαλείς τεχνολογίες που ενισχύουν την εμπειρία χρήστη στον ψηφιακό κόσμο.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME