Δες τι κάνεις λάθος και δεν… «τρέχει» το WiFi σου

Blog TheFixers

Η ανάγκη για γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο είναι στις ημέρες μας πιο επιτακτική από ποτέ. Με την καθημερινότητα όλων να αλλάζει και συνθήκες όπως η τηλεκπαίδευση και η τηλεργασία να παγιώνονται, μια αργή σύνδεση μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο προβλημάτων.

Συχνά η αιτία του αργού ίντερνετ είναι λάθος ρυθμίσεις στο router ή σφάλμα του παρόχου. Όμως υπάρχουν και εχθροί του WiFi που βρίσκονται μέσα στο σπίτι και συχνά τους αγνοούμε. Δες παρακάτω ποιοι είναι αυτοί και πως θα τους αντιμετωπίσεις:

  • Τα μέταλλα

Το μέταλλο είναι γνωστός αγωγός ο οποίος απορροφά ηλεκτρική ενέργεια. Αν έχεις το router σου τοποθετημένο σε ένα μεταλλικό ράφι ή έπιπλο τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που απελευθερώνει το WiFi αποκρούονται. Η λύση λοιπόν είναι να τοποθετήσεις το router μακριά από μεταλλικές επιφάνειες.

  • Οι τοίχοι

Μπορεί να μην είναι απλά σχήμα λόγου ότι το WiFi σου πέφτει σε τοίχο. Υλικά όπως το μάρμαρο, το τσιμέντο, το σκυρόδεμα, ο γύψος και το τούβλο εμποδίζουν τη σύνδεσή σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το router σε μια ανοιχτή επιφάνεια του σπιτιού μακριά από τον τοίχο.

  • Οι καθρέφτες

Αυτό είναι κάτι που ίσως δεν μπορείς να φανταστείς. Όμως αν έχεις τοποθετήσει το router σου μπροστά από ένα καθρέφτη τότε αυτός αντικατοπτρίζει το σήμα του. Λειτουργεί θα έλεγε κανείς σαν ασπίδα κάνοντας το σήμα ασταθές και αδύναμο.

  • Ηλεκτρικές Συσκευές

Οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές όπως το ψυγείο ή το πλυντήριο οι οποίες διαθέτουν σωλήνες νερού μπορούν να διατηρήσουν μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα. Επιπλέον ο φούρνος μικροκυμάτων έχει φάσμα συχνοτήτων παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται από το WiFi. Για αυτό αν το router σου βρίσκεται στην κουζίνα, φρόντισε να είναι πιο ψηλά από το φούρνο μικροκυμάτων.

  • Τα φωτάκια του δέντρου
    Έχεις παρατηρήσει πως μόλις στολίζεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το σήμα στο WiFi είναι πιο αδύναμο; Τα φωτάκια του δέντρου έχουν σπινθηρίζοντα τσιπ τα οποία δημιουργούν μαγνητικό πεδίο που με τη σειρά του αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρικά κύματα που εκπέμπει το router. Για αυτό θα πρέπει να διαλέξεις: ή το router ή το δέντρο στο σαλόνι!
  • Ενδοεπικοινωνία μωρού

Οι συσκευές ενδοεπικοινωνίας που χρησιμοποιούνται από τους νέους γονείς δημιουργούν παρεμβολές 2,4 GHz, όπως το WiFi. Στην περίπτωση που δύο συσκευές μεταδίδουν την ίδια συχνότητα, αντί να μεταδίδουν κύματα χρησιμοποιούν αέρα για να στείλουν τα δεδομένα τους. Αν και τα baby monitors συνήθως απαιτούν σύνδεση σε δίκτυο για να λειτουργήσουν, καλό θα ήταν να μην τα τοποθετείς πολύ κοντά στο router.

Περισσότερα έξυπνα Tips για καλύτερο σήμα:

-Επέλεξε μια καλή τοποθεσία για να τοποθετήσεις το router μακριά από εμπόδια και μεταλλικές επιφάνειες.

-Κάνε επικαιροποίηση του router και επένδυσε σε μια πιο ισχυρή κεραία

-Επέλεξε ένα ισχυρό password με σύνθετο συνδυασμό χαρακτήρων που να μην μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί εύκολα.

– Επένδυσε σε έναν ενισχυτή WiFi (WiFi extender) για ισχυρό σήμα σε κάθε δωμάτιο

-Όσο κι αν ακούγεται κλισέ, κάνε επανεκκίνηση του router. Με αυτό τον τρόπο θα διαγραφούν τα δεδομένα στη μνήμη του και θα εγκαταστήσει νέες ενημερώσεις.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME