iPhone 14 Pro: Ήρθε η στιγμή που φεύγει το notch;

Επισκευή iPhone από τους TheFixers |

Οι νέες πληροφορίες θέλουν το iPhone 14 Pro να διαθέτει hole-punch στην οθόνη, γεγονός το οποίο θα σηματοδοτήσει το τέλος των notch στα μοντέλα Pro της Apple. Τα iPhone 14 αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2022, με το μοντέλο Pro να διαθέτει οθόνη 6,1 ιντσών και το Pro Max 6,7 ιντσών. Η οθόνη φαίνεται ότι θα αναβαθμιστεί σημαντικά, καθώς εξαλείφεται το notch, στοιχείο το οποίο προκαλούσε έως τώρα τις αντιδράσεις των καταναλωτών.

Η εταιρεία, αξιοποιώντας το hole punch μπορεί να προσφέρει στους χρήστες μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης, αφήνοντας χώρο για την μπροστινή κάμερα. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αξιοποιείται από τους κατασκευαστές Android τα τελευταία χρόνια και καθιστά εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Apple έως και το iPhone 13 δεν είχε πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Εάν η εταιρεία προχωρήσει πράγματι σε αυτή την μετατροπή της οθόνης, ο Face ID μηχανισμός της λογικά θα μετακινηθεί κάτω από την οθόνη. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα δεδομένα ισχύουν μόνο για τα ακριβότερα μοντέλα της σειράς, με το hole punch να εγκαθίσταται μόνο στις οθόνες 6,1 και 6,7 ιντσών, των iPhone Pro και iPhone Pro Max. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει iPhone mini στη νέα σειρά των κινητών της Apple.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η εταιρεία πρόκειται να χρησιμοποιήσει LTPO OLED οθόνες για τα Pro μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν, επιτρέποντας ρυθμό ανανέωσης 120 ProMotion, μια τεχνολογία που ήδη έχει εφαρμοσθεί στα iPhone 13 Pro μοντέλα. Έως τώρα, η Samsung αποτελεί τον προμηθευτή των OLED οθονών για τα iPhone 13 Pro μοντέλα, ωστόσο δεν αποκλείεται τις οθόνες για τα νέα μοντέλα της να τις προμηθευτεί από την LG Display.

Ο ανασχεδιασμός της οθόνης με την αφαίρεση του notch και την εγκατάσταση του hole-punch είναι κάτι που φημολογείται και αναμένεται εδώ και αρκετό καιρό από την Apple, ενώ όπως όλα δείχνουν, θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά στην πράξη. Για να παραμείνετε ενημερωμένοι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον κόσμο της Apple και ολόκληρο τον κόσμο της τεχνολογίας, επισκεφθείτε καθημερινά το blog των TheFixers.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME